Dé Ondernemingsraad van Veiligheidsregio Zuid-Limburg

Ondernemingsraad verkiezingen VRZL

×

Foutmelding

  • Notice: Trying to access array offset on value of type bool in eval() (regel 10 van /home/deb664/domains/or-vrzl.nl/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
  • Notice: Trying to access array offset on value of type null in eval() (regel 10 van /home/deb664/domains/or-vrzl.nl/public_html/modules/php/php.module(80) : eval()'d code).
Verkiezingen ondernemingsraad 2020
De ondernemingsraad kent een zittingsperiode van drie jaar en deze is binnenkort weer afgelopen, vandaar dat in samenwerking met de WOR-bestuurder in de komende periode nieuwe verkiezingen worden georganiseerd.

De komende jaren komt veel op de Veiligheidsregio af. Binnen het multi-domein wordt bestuurlijk verdergaande professionalisering verwacht o.a. binnen de crisis- en rampenbestrijding. Daarnaast is gebleken dat de brandweer, gelet op de autonome ontwikkelingen binnen dit domein, nog een been heeft bij te trekken. Bovendien vindt momenteel een heroriëntatie op de brandweerzorg plaats  waarbij aan dekkingsplan, inrichting brandweerzorg en de rol die beroeps en vrijwilligers hierin gaan vervullen, richting wordt gegeven. De ondernemingsraad speelt hierin een belangrijke rol en kan er voor zorg dragen dat alle belangen benoemd en gewogen worden.

Van 24 april 2020 12.00 uur tot 8 mei 2020 12.00 uur zullen er (digitaal) verkiezingen plaatsvinden voor de ondernemingsraad van de Veiligheidsregio Zuid Limburg. Het aantal te kiezen OR-leden is ingevolge artikel 2 lid 1 van het OR-reglement bepaald op 15. 
Zowel georganiseerde als niet-georganiseerde medewerkers mogen zich verkiesbaar stellen.

De uiterste termijn om zich kandidaat te stellen is reglementair vastgesteld op 6 weken voor de verkiezingsdatum. Dit betekent dat medewerkers zich tot uiterlijk 13 maart 12.00 uur kandidaat kunnen stellen.
Je kandidatuur met een korte motivatie kun je zelf of door je vakbond (voor georganiseerden) via het e-mail adres verkiezingscommissieOR@brwzl.nl kenbaar maken.

Het OR-reglement voor de verkiezingen is via onderstaande link in te zien. 
https://www.or-brwzl.nl/reglement-ondernemingsraad
namens de ondernemingsraad Veiligheidsregio Zuid Limburg,
De voorzitter van de verkiezingscommissie,

Marjo Boymans-Jacobs
Ambtelijk secretaris ondernemingsraad